Unibet plan mogao bi ugroziti američku PRO Rugby ligu

Planovi za postavljanje Pro12 timova u SAD i Kanadu mogli bi ubiti PRO Rugby kao ligu koja razvija američke igrače, prema vlasniku američke lige, i potaknuti umjesto toga kupnju talenata iz osnovnih ragbi zemalja.Pro12 u razgovorima više od Sjevernoameričkih timova koji su se pridružili proširenoj ligi Pročitajte više Pro Rugby je vodio ove godine od travnja do srpnja, a Unibet bonus sezona koju je Schoninger rekao pokazao je da je konkurencija “robusna, snažna i zdrava”.SAD Ragbi, kazao je, vjeruje da njegova liga i timovi koji upravljaju stranim interesima u drugim mjesecima ne moraju biti međusobno isključivi.

Predsjednik nacionalnog tijela, Dan Payne, pohvalio je PRO Rugby i rekao Guardianu da je usredotočen na “kako razviti svijest i sudjelovanje u igri”.

Glavni izvršni direktor Svjetskog prvenstva Brett Gosper izjavio je da će športsko upravljačko tijelo podržati “sve natjecanja uključujući i američke strane”. Schoninger je rekao: “[USA Rugby and the Pro12] don Ne razumijem zašto mi je nešto što je meni Unibet uopće neobično, važno mi je. Ono što razumijemo je da imamo podatke sada, a mi smo mladi. “Možda je još jedna profesionalna konkurencija koja je uspostavila prisutnost SAD-a, kazao je, bez obzira na ishod takvih razgovora, oštetio na šanse uspjeha njegove lige.Njegov ekskluzivni dogovor o sankcioniranju, kazao je, osigurava komercijalnu ohrabrenje američkog ragbija i svjetskog ragbja. Rekao je: “Ovo je distrakcija koju ne trebam dok pokušavam izgraditi ovo, što je dovoljno teško ionako u amaterskoj sredini, Unibet pokušavajući učiniti nešto što je profesionalno…odbijanje je da smo razvojni, igrači, treneri, refs, cijeli ekosustav. Na žalost, to će se promijeniti. Nažalost, ono što ću morati učiniti ako se nastavlja [Pro12 plan] moram biti bolja inačica, a ne bolja verzija od mene…svi znamo kako dobiti dobar rugby natjecanje u ovom svijetu. Izvadite veliku čekovnu knjižicu.I to je lako. “To nikada nije bio moj mandat…ali ako moram pomaknuti svoj stil zbog ove prijetnje, ne želim to učiniti, ali mislim da ću morati to učiniti, i gubitnici će biti oni ljudi koji bi imali koristi od rugbya koji se razvijaju u Americi, od strane Amerikanaca. I to je super loš. ”

Pet momčadi u centru vlasništvu PRO Rugby igraju u Denveru, Sacramentu, San Diegu, San Franciscu i Obetzu u državi Ohio. Planira se širenje u Kanadi i istočnoj obali SAD-a. Kako bi se izbjegao bilo kakav sukob s NFL-om, njegova prva sezona prolazila je od proljeća do ljeta: 151 američki su igrači bili zaposleni, 101 s punim radnim vremenom i 50 s nepunim radnim Unibet vremenom. Bilo je 17 stranih igrača, od kojih su šest bili kanadski.U utakmici su bili američki i glavni treneri američki ili američki. Pro12 uključuje momčadi iz Irske, Škotske, Walesa i Italije te je manje financijski moćan od Engleske Aviva Premiership i Top 14 u Francuskoj. Njegova sezona 2016.-17. Započinje ovog vikenda i traje do svibnja. Američki i kanadski igrači uključuju Cam Dolan i Blaine Scully u Cardiffu Bluesu, Jeff Hassler na Ospreysu i DTH Van der Merwe u Scarletsu.

Proxy direktor tvrtke Proadmija Martin Anayi nedavno je rekao da su se istraživački razgovori dogodili s Američke i kanadske sindikate i potencijalni investitori.Houston i Vancouver pojavili su se kao favorizirani gradovi. “Moramo učiniti nešto o našim Unibet prihodima”, rekao je Anayi, koji nije mogao komentirati ovaj članak, rekao je BBC. Schoninger je rekao da će proširenje Pro12 u Sjevernu Ameriku, osobito u Teksasu i Britansku Kolumbiju na dalekom zapadu, biti “neuspješno”. upravo to.

“Moj novi omiljeni izraz je” pozitivna fantazija “,” rekao je. “Fantaziraju se na moj trošak [što je] na štetu ragbi razvoja u Americi. To je tužan dio. ”

U kontaktu s Guardianom, Gosper je ukazao na komentare koje je napravio BBC-u: Svjetski Rugby bi” podržavao sva natjecanja uključujući i američke strane “, rekao je kao” Američko tržište je vrlo važno tržište za ragbiju.To je tržište s visokim rastom, to je najbrže rastući timski sport u SAD-u. “Gosper je dodao:” Sve što zadržava i nadahnjuje neke domaće američke igrače može biti samo dobar za razvoj tog sporta. “On je sagradio – hoće li doći? Doug Schoninger i američki pro ragbi san Pročitajte više Pro12 i Toulonovi planovi navodno uključuju korištenje igrača iz akademija ili rubova viših momčadi. Schoninger je rekao da je dobro svjestan da se oslanjanje na strane talente u domaćim ligama može oštetiti performanse nacionalnih timova i navodi primjer Francuske gdje su međunarodni rezultati su pretrpjeli jer Top 14 klubova sve više kupuje igrače iz zemalja južne hemisfere.Schoninger je potpisao ugovor o sankcioniranju u travnju 2015., a tadašnji izvršni direktor Nigel Melville iz SAD-a Rugby. Izložene igre poput onog između Londonskog Irske i Saracena koji su održali Premiership u New Jerseyu u ožujku 2016. godine oslobođeni su sporazuma. Još dvije takve igre su planirane. Payne je preuzeo u SAD rugby kada Melville pridružio RFU u Londonu u lipnju. U e-poruci je rekao Guardianu: “Moja dnevna misija i fokus usmjereni su oko toga kako razviti svijest i sudjelovanje igre u našoj zemlji. Apsolutno troši i vozi sve što radim.

“Dvije najveće faktore koji su doprinijeli tom cilju u našoj zemlji ove godine bili su Olimpijske igre i PRO Rugby koji je završio prvu punu sezonu.”