A remény minden, ami maradt a hivatásos labdarúgó szíriai élő menekülttáborban

Shaher Shaheen elővesz egy kopott pár fehér Adidas foci cipő alól ágyában. Ezek, valamint az ő képzési készlet és futball mez, az, amit továbbra is a szakmai karrier Szíria bajnoki győztes Al-Karamah alapján szülővárosában Homs. A 24 éves most osztja egy kis kunyhót öt másik a menekült konténer tábor Nizip, Törökország – egy óra autóútra északra a szíriai határ.

A tört angolsággal azt írja a háború elérte Homs. Eleinte azt mondja, „nem volt kis bombák és mesterlövészek. Aztán a hadsereg jött – tak-tak tak-tak”felé int lövéseket.Úgy döntött, hogy hagyja el a várost, amikor elnök Bashar al-Assad hadsereg megkezdte kopogtat az ajtókon, és arra kényszeríti a fiatal férfiak fegyvert fogni ellen lázadó milícia. „Ez számomra,” mondja, „nagy probléma.”

Al-Karamah négy alkalommal bajnok a szíriai bajnoki előtt a polgárháború. 2010-ben, alig néhány hónappal korábban a népszerű arab tavasz felkeléseket kezdődött az országban, Al-Karamah elérte a negyeddöntőben a Ázsiai Labdarúgó-szövetség jutott.A labdarúgók az ő vezetett csoport viszonylag megbűvölt létezését, mint más szírek. „Ez egy másik világ”, Shaher mosolyog, ahogy felidézi a megteendő első osztályban játszani Szaúd-Arábiában. „Volt egy nagyon nagy ház Szíria – öt hálószoba, egy nagy kert, egy tornaterem – mindent.” Facebook Pinterest Al-Karamah kezet az ellenfél az Al-Kuwait SC csapat előtt AFC-kupa döntőt Kuwait City 2009. október fotó: YASSER AL-ZAYYAT / AFP / Getty Images

az utcák Homs, ahol Shaher tanult focizni, mint egy hat éves lett a hátteret, hogy tömeges tiltakozások 2011-ben.Mint sok labdarúgók az ő csapata, a középhátvéd levette csizmáját, hogy csatlakozzon a népfelkelés ellen Assad. De amikor a kormányzat megtorlást küldött tankok Homs, két játékos csapata öltek meg. Legjobb barátja és csapattársa, Ahmed Alayek, eltűnt, és soha nem került kapcsolatba óta. Egy könnycsepp fut le Shaher arcán, amikor beszél róla: „Mi töltött hét éve együtt – focizni és tanul. Ő a legjobb barátom. Ha meghalt, ha börtönben…ez rendben van.De azt akarom, hogy tudja.”

Shaher fogalma sincs, hogy mi történt a házát Szíriában. „Minden dolog törött, ellopott,” tette találgatások. „Ez nem csak én – ez mind az emberek Homs és Szíria, akik mindent elvesztettek, de mit lehet tenni?”

A táborban Shaher él egy kis beton kunyhó, megosztva két szoba feleségével , Farah és újszülött fiát, Abdullah, valamint Farah szülei és testvére.

díszei a kunyhóban minimális. Mintás kendő kiterjed a matracok, amelyek kettős, mint ülőhely és ágy. A papír vékony fal választja el a két szoba, így kis magánélet, hogy a nászutas pár.A család megpróbálja a környék barátságos, mely tea cukorral.

Azt magyarázza, hogy a menekülttáborban Nizip volt kapacitását, amikor Shaher megérkezett, és az apja-in-law felajánlotta, hogy megosszák kunyhó. Shaher töltött egy etapban élő menekültként Jordan értékesítése előtt minden holmija ott vásárolni repülojegyek Törökországban. Azt mondja: „Ez sokkal jobb itt, Törökországban. Ez egy öt csillagos kemping, de ez akkor is egy táborban.”Facebook Pinterest A menekültügyi konténer tábor Nizip, Törökország. Fotó: Anadolu Agency / Getty Images bet365 online sport fogadás

Tartózkodó alakja a legnagyobb kihívás. Shaher a sportoló étvágyát négy vagy öt nagy étkezés naponta.A hús drága, és ő afelől, hogy a kis török ​​piacon belül a táborba, ahol ő vásárol sajtos makaróni 1 török ​​líra (kb 30p).

Az edzés rendszer megszakadt, bár ő fut egy- órás tanfolyamokat gyermekeknek a táborban minden nap.


Ezek váltak rendkívül népszerűvé.

„A gyerekek folyton kopogtat az ablakon kérdezi Shaher mikor jön ki a játék,” Farah nevet.

Amikor játszik a táborban rögtönzött futballpálya egy kis tömeg gyűjt, kántálás a nevét.

a mindössze hat hónappal megelőzően útlevelét lejár, a januári átigazolási lehet Shaher utolsó esélye a karrier a labdarúgásban.Elmondja, hogy a szíriai kormány nem ad útlevelet fiatal férfiak, amíg azok teljes időszakra kötelező katonai szolgálat. Attól fél, hogy besorozzák a harcot a háború nem ért egyet: „Ha elmegyek Szíriában, akkor vigyen el a hadsereg a határon.”

Játék után egy évvel, a jordániai, ajánlottak neki egy szerződést Szaúd-Arábiában az elmúlt évben. „Azon a ponton, az aláírás kértek a születési bizonyítványt.” Elmondta nekik, hogy a születési anyakönyvi kivonat volt Szíriában, bár ő volt érvényes úti okmányok. De a szaúdiak úgynevezett foglalkozik ki.

Shaher azt mondja, fáradt élet bizonytalanságban a táborban.Azt mondja, ez tekinthető szerzés egyik hajóba, amelyek figyelembe menekültek Európába, annak ellenére, hogy látta őket süllyed a híreket. Az egyetlen dolog, megállás őt a az esélye Abdullah. „Azt akarom, hogy nekem Abdullah futballista. Semmi más. Csak annyit, hogy,”mondja.

Megkérdezem, hogy ő tényleg azt hiszi, hogy majd focizni újra. Mosolyog, és kimondja a szót a remény hallom gyakran a táborban. „Insh’allah,” mondja, „Isten úgy akarja.”

bet365 fogadások az interneten